Kulinaria
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(15)
Forma i typ
Książki
(15)
Poradniki i przewodniki
(10)
Publikacje popularnonaukowe
(2)
Proza
(1)
Dostępność
dostępne
(12)
wypożyczone
(3)
Placówka
Wypożyczalnia Zduny
(15)
Autor
Szaciłło Karolina
(2)
Szaciłło Maciej
(2)
Anger Joanna
(1)
Carroll Ricki
(1)
Dolata Natalia (dietetyczka)
(1)
Gulati Roopa
(1)
Jarzynka-Jendrzejewska Magdalena
(1)
Kaczmarczyk Małgorzata
(1)
Kalemba-Drożdż Małgorzata
(1)
Kielan Paulina
(1)
Knopińska Olga
(1)
Marcinkowska Karolina
(1)
Mikulska Katarzyna
(1)
Nitsu Agnieszka
(1)
Piszczek Anna
(1)
Rudnik Justyna
(1)
Sala Felicita (1981- )
(1)
Samborska Małgorzata
(1)
Sypnik-Pogorzelska Ewa
(1)
Szloser Marta
(1)
Tracz Sylwia
(1)
Vogel Leanne (1986- )
(1)
Zaidan George
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(12)
2010 - 2019
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(15)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(15)
Język
polski
(15)
Odbiorca
6-8 lat
(2)
9-13 lat
(2)
Dorośli
(2)
Dzieci
(2)
Rodzice
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(2)
Literatura angielska
(1)
Temat
Zdrowe odżywianie
(4)
Kucharstwo
(2)
Pory roku
(2)
Potrawy
(2)
Słodycze
(2)
Ziołolecznictwo
(2)
Żywność
(2)
Ajurweda
(1)
Alergicy
(1)
Bliźnięta
(1)
Choroby tarczycy
(1)
Chwasty
(1)
Ciasta
(1)
Desery
(1)
Dieta niskowęglowodanowa
(1)
Dieta wysokotłuszczowa
(1)
Etykieta (poligrafia)
(1)
Gotowanie
(1)
Kosmetyka naturalna
(1)
Kucharze
(1)
Kuchnia indyjska
(1)
Odżywianie
(1)
Ogrodnictwo
(1)
Potrawy dietetyczne
(1)
Potrawy dla dzieci
(1)
Przyprawy
(1)
Rośliny lekarskie
(1)
Sery
(1)
Składniki odżywcze
(1)
Substancje dodatkowe do żywności
(1)
Sąsiedztwo (socjologia)
(1)
Tarczyca
(1)
Uprawa roślin
(1)
Wartość odżywcza
(1)
Warzywa
(1)
Weganizm
(1)
Zdrowe żywienie
(1)
Znakowanie żywności
(1)
Żywienie chorych
(1)
Temat: czas
2001-
(2)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(9)
Poradnik
(8)
Publikacja bogato ilustrowana
(7)
Książka kucharska
(6)
Broszura
(1)
Opowiadania i nowele
(1)
Publikacje dla dzieci
(1)
Wydawnictwa dla dzieci i młodzieży
(1)
Dziedzina i ujęcie
Historia
(266)
Kultura i sztuka
(96)
Edukacja i pedagogika
(91)
Literaturoznawstwo
(68)
Socjologia i społeczeństwo
(66)
Kulinaria
(15)
Psychologia
(64)
Medycyna i zdrowie
(60)
Biologia
(45)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(36)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(34)
Podróże i turystyka
(30)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(28)
Religia i duchowość
(23)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(22)
Etnologia i antropologia kulturowa
(22)
Kultura fizyczna i sport
(22)
Hobby i czas wolny
(21)
Rozwój osobisty
(21)
Językoznawstwo
(20)
Geografia i nauki o Ziemi
(12)
Styl życia, moda i uroda
(12)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(7)
Inżynieria i technika
(7)
Dom i ogród
(6)
Filozofia i etyka
(6)
Fizyka i astronomia
(6)
Media i komunikacja społeczna
(6)
Opieka nad zwierzętami i weterynaria
(6)
Praca, kariera, pieniądze
(6)
Architektura i budownictwo
(4)
Nauka i badania
(4)
Chemia
(2)
Literaturoznawstwo i krytyka literacka
(2)
Ochrona środowiska
(2)
Rolnictwo i leśnictwo
(2)
Transport i logistyka
(2)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(1)
Film i kino
(1)
Historia i nauki pomocnicze
(1)
Informatyka i technologie informacyjne
(1)
Kabaret,cyrk,performance
(1)
Matematyka
(1)
Medycyna
(1)
Styl życia, moda, uroda
(1)
15 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Alaantkowe BLW : sezonowe / Joanna Anger, Anna Piszczek. - Warszawa : Mamania, 2021. - 182, [2] strony : ilustracje ; 22 cm.
Na okładce: 100 przepisów dla dzieci i całej rodziny na wszystkie pory roku.
Nowa książka autorek najpopularniejszego polskiego bloga o rozszerzaniu diety niemowląt i żywieniu dzieci! Sto świeżych jak sezonowe potrawy przepisów i jak zawsze sto procent pewności, że wszystko się uda! Joanna Anger i Anna Piszczek proponują tym razem przepisy dla całej rodziny powiązane z porami roku. Pokazują, jak w pełni wykorzystać sezonową obfitość owoców i bogactwo warzyw, aby przygotowywać zdrowe i niedrogie posiłki. Na wszystkie pory roku!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Zduny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Domowy wyrób serów / Ricki Carroll ; [tłumaczenie Olga Knopińska]. - Wydanie 3. - Warszawa : Wydawnictwo RM, [2019]. - VII, [1], 271 stron : ilustracje ; 24 cm.
Tytuł oryginału: Home cheese making : recipes for 75 homemade cheeses, 1996
Blisko 100 przepisów na sery, 60 przepisów na potrawy z serem i wiele innych serowych smaczków! Przemiana mleka w ser, to zadanie, o które może się pokusić każdy z nas. Nawet w warunkach domowych – eksperymentując z rodzajami mleka, czasem dojrzewania i temperaturą – da się osiągnąć zaskakujące rezultaty, które sprawią radość nie tylko nam, ale także naszym najbliższym. A jeśli zabawa nam się spodoba, może stanie się dla nas dochodowego zajęcia. Książka zawiera także wskazówki i receptury wypróbowane przez innych miłośników serów, historyjki o słynnych serowarach oraz rozmaite ciekawostki. Doświadczonym serowarom pomoże wznieść się na wyżyny tej sztuki, a początkującym – jak pewnie stawiać pierwsze kroki. Źródło: www.empik.com
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Zduny
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Czy istnieją słodycze, które można jeść przy cukrzycy i insulinooporności? Jak zaspokoić chęć dzieci na łakocie? Autorka, dietetyczka i mama, udowadnia, że można łatwo przygotować w domu zdrowe słodycze. Dzięki tej książce przekonasz się, że nawet jeśli jesteś na diecie lub myślisz o tym, jak szybko schudnąć, nie musisz rezygnować z naturalnego cukru zawartego w owocach i warzywach. Wypieki bez cukru zaspokoją twoją potrzebę na smakołyki. Wypróbujesz łatwe i szybkie receptury na babeczki, lody, ciasteczka i desery. Sprawdzą się one też jako urozmaicenie diety dla dzieci czy słodycze dla cukrzyków. Przekonasz się, że zdrowe słodycze to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Słodycze bez cukru i słodzików – pyszne, pożywne i zdrowe!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Zduny
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Przynależność kulturowa
Dziedzina i ujęcie
Indie to kraj z bogatymi tradycjami wegetariańskimi, który może pochwalić się bardzo urozmaiconą kuchnią, z subtelnymi różnicami regionalnymi. W tej książce znalazły się przepisy między innymi na przepyszne pakory ze szpinakiem, chrupki kalafior w sosie szafranowo-migdałowym, klopsiki kofta z paneeru i ziemniaków oraz tradycyjny chana dal. Recepturom towarzyszą znakomite fotografie Davida Loftusa. Prezentując czytelnikowi 70 wspaniałych potraw, Roopa Gulati jednocześnie zdradza tajniki tradycyjnych technik gotowania oraz składników kuchni indyjskiej. Charakterystyczne dla niej mieszanki przypraw umożliwią każdemu stworzenie prawdziwej wegetariańskiej uczty w stylu indyjskim w zaciszu własnego domu. [nota wydawcy].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Zduny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jak czytać i rozumieć etykiety / Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska. - Warszawa : Wydawnictwo RM, copyright 2023. - 126, [2] strony : fotografie, ilustracje ; 24 cm.
Na okładce: Dietosfera.
Etykiety umieszczane na opakowaniach produktów spożywczych mają funkcję nie tylko marketingową, lecz także – a może przede wszystkim – informacyjną. Umiejętność ich czytania pomoże ci w dokonywaniu właściwych wyborów żywieniowych, ponieważ wskazują m.in., jaką kaloryczność ma produkt, jaki jest jego skład, jakie substancje odżywcze zawiera, czy ma dużo soli lub cukru. Informacje te są szczególnie ważne dla osób, które cierpią na różnego rodzaju schorzenia, np. na cukrzycę, nadciśnienie, alergie czy zespół jelita drażliwego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Zduny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zioła dla smaku, zdrowia i urody / Małgorzata Kaczmarczyk. - Wydanie I poprawione. - Warszawa : Edgard, 2020. - 271, [1] strona : fotografie ; 25 cm.
(Samo Sedno)
Na okładce: 150 przepisów na lecznicze napary, wina, nalewki, ziołowe dania i naturalne kosmetyki.
Dofinansowano ze środków finansowych Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu w ramach realizacji Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0 na lata 2021-2025
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Zduny
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 63 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Pyszne chwasty / Małgorzata Kalemba-Drożdż. - Rozszerzone wydanie! - Bielsko-Biała : Pascal, 2021. - 346, [6] stron : fotografie ; 25 cm.
Na okładce podtytuł: 142 przepisy na dania z chwastów: sałatki, pasty i sosy, zupy, tarty i makarony, koktajle, słodkości, konfitury.
Natura jest niesamowita. Karmi nas, odzywia i leczy. Nałogowo jadam pokrzwe, kurdybanek i inne chwasty - często będę sięgała po przepisy z tej wyjątkowej książki. Agnieszka Maciąg.
"Polskie pola i ogrody kryją w sobie mnóstwo kulinarnych skarbów. Ta książka uczy, jak wprowadzić do codziennego menu rośliny o ciekawych smakach i wartościowych składnikach. Z pokrzywy i stokrotki, zebranych podczas zwykłego spaceru, stworzymy niezwykłe dania. Gorąco polecam!" Ewa Wachowicz "Brakowało mi poradnika, który przełoży na język codziennego gotowania pomysły współczesnych kucharzy, znajdujących poezję smaku w roślinach z pobliskiej łąki. Piękne zdjęcia i inspirujące przepisy sprzyjają kulinarnym eksperymentom. Tego lata jemy mlecze!" Maryla Musidłowska, dziennikarka Kuchnia+ i "Elle" Wyjątkowe propozycje smacznych dań z roślin, które nie zawsze lubimy oglądać w naszych ogródkach – chwastów. Jadalnych, zdrowych i skrywających wiele oryginalnych smaków. Czy zamiast uparcie pozbywać się chwastów, nie prościej, przyjemniej i bardziej eko będzie po prostu je zjeść? Zasmakuj w zupie z kurdybankiem, upiecz wegańskie bułeczki z komosą i skosztuj spaghetti z pączkami mniszka. A na deser zjedz tort z pokrzyw i wypij kawę z mniszka! Pokrzywa, tasznik, babka czy gwiazdnica nie muszą być wrogimi intruzami, lecz mogą stać się składnikami smakowitego dania!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Zduny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Odporność z natury / Katarzyna Mikulska - Bielsko-Biała : Wydawnictwo Pascal, 2020 - 271 stron ; 21 cm.
Forma i typ
Odbiorca
Przynależność kulturowa
Gatunek
Dziedzina i ujęcie
Zdrowie to podstawa. Jego zachowanie w dużej mierze zależy od naszej odporności i genów. Aktywację wielu chorób dziedzicznych możemy jednak powstrzymać, a odporność wzmocnić właściwą dietą i aktywnością fizyczną. W niniejszej książce prezentujemy doskonałe, proste i efektywne przepisy, które wzmocnią naturalne mechanizmy obronne organizmu. Książka zawiera: listę ziół leczniczych i roślin dezynfekujących sprawdzone przepisy kulinarne wzmacniające odporność wskazówki zastosowania roślin i miodów do celów leczniczych informacje, jak przygotować się na zimę
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Zduny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zdrowe słodkości : motywacja i porady na zdrowe życie / Agnieszka Nitsu. - Warszawa : Wydawnictwo BIS, 2018. - 239, [1] strona : fotografie kolorowe ; 24 cm.
Poradnik dla wszystkich, którzy chcą jeść słodycze bez wyrzutów sumienia. Agnieszka Nitsu jest dietetykiem i autorką bloga. W książce dzieli się swoimi osobistymi doświadczeniami, daje wskazówki dotyczące zdrowego sposobu odżywiania i motywuje do zmiany złych nawyków żywieniowych. Książka zawiera blisko 150 przepisów na zdrowe słodkości – ciasta, desery i koktajle, przygotowane ze zdrowych, nieprzetworzonych produktów, bez cukru, mąki pszennej, nabiału i utwardzanych tłuszczów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Zduny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Przepisy z balkonu i ogródka / Felicita Sala ; przełożyła Karolina Marcinkowska. - Wydanie pierwsze. - Warszawa : Kropka, 2023. - [41] stron : ilustracje ; 30 cm.
Tytuł oryginału: Un an a Fleurville : recettes de nos balcons, toits et jardins.
Uczta dla młodych ogrodników, kucharzy i wielbicieli czasu spędzanego razem! Od szparagów i groszku wiosną, przez wiśnie latem, paprykę, gruszki i dynie jesienią, aż po ziemniaki i owoce cytrusowe zimą; w Ogródkowie przez cały rok uprawia się rośliny! Na parapetach, balkonach, tarasach dachowych czy w ogrodach sadzi się, pielęgnuje, zbiera owoce i warzywa, a także wyczarowuje z nich wspólnie wspaniałe, pyszne dania. Zawarte w książce proste przepisy na słodkie ciasta, tarty, zupy, sosy, placuszki i krokiety, wykorzystują sezonowe i łatwo dostępne składniki.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Zduny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. I/N (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zdrowa tarczyca : twoja droga do równowagi hormonalnej / Karolina i Maciej Szaciłło. - Wydanie 2. - Warszawa : Wydawnictwo Zwierciadło, copyright 2021. - 268, [4] strony : ilustracja, fotografie ; 25 cm.
Dofinansowano ze środków finansowych Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu w ramach realizacji Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0 na lata 2021-2025
Jaką dietę stosować, by zapobiegać chorobom tarczycy i w jak najbardziej naturalny sposób wrócić do zdrowia? Co, prócz diety, może przyspieszyć powrót do równowagi? Karolina i Maciej Szaciłło, eksperci od zdrowego żywienia, postanowili zmierzyć się z problemami tarczycy holistycznie – zarówno przy pomocy ajurwedy, jak i współczesnej dietetyki. W książce Zdrowa tarczyca znajdziesz: kompleksowe, odpowiednio zbilansowane jesienno-zimowe oraz wiosenno-letnie menu, dla osób z niedoczynnością tarczycy oraz chorobą Hashimoto, omówienie objawów oraz uwarunkowań genetycznych chorób tarczycy, techniki oddechowe, medytacje, zabiegi olejowe, które przyśpieszą powrót do zdrowia i pomogą je zachować, informacje o toksynach zawartych, m.in. w kosmetykach, środkach czystości, jedzeniu. Zmagasz się z chorobami tarczycy? Cierpisz na wahania nastroju, depresje, spadki energii, masz suchą skórę, wypadają Ci włosy i, mimo ćwiczeń oraz diety, nie potrafisz schudnąć? Przy wsparciu specjalistów - dietetyczki i konsultanta ajurwedyjskiego - przygotowaliśmy kompleksowe menu, które pomoże Ci wrócić do równowagi, zrzucić zbędne kilogramy i cieszyć się pełnią życia. Karolina i Maciej Szaciłło Karolina i Maciej Szaciłło Eksperci od zdrowego żywienia oraz ekologicznego trybu życia. Prowadzą kursy, szkolenia oraz warsztaty zdrowego gotowania i medytacji. Od lat pojawiają się jako eksperci w popularnych programach telewizyjnych i radiowych. Autorzy popularnych poradników dietetycznych, m.in. Jedz i pracuj nad własnym zdrowiem, Jem (to co) kocham i chudnę, Zdrowa tarczyca, Dieta Raw Food, DobraNOC (Wydawnictwo Zwierciadło).
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Zduny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Przyprawy, które leczą / Karolina i Maciej Szaciłło. - Wydanie II. - Warszawa : Wydawnictwo Zwierciadło, 2021. - 268, [4] strony : fotografie ; 24 cm.
Na okładce podtytuł: lecznicza moc natury.
Dofinansowano ze środków finansowych Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu w ramach realizacji Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0 na lata 2021-2025
Ilość przypraw, ziół i korzennych mieszanek na sklepowych półkach rośnie z roku na rok, jednak wiedza na ich temat jest wciąż niewielka. Dowiedz się jak nawet najmniejsza ilość kminu rzymskiego, cynamonu cejlońskiego lub mniej znanej asafetydy może zmienić smak i właściwości zdrowotne jedzenia. Wypróbuj proste przepisy na pyszne dania i naturalne lekarstwa. Odkryj również, które zioła i przyprawy wychładzają, a które rozgrzewają, a także w jaki sposób oddziałują one na emocje. Źródło: www.empik.com
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Zduny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na stronie redakcyjnej: A do tego solidna porcja ciekawostek!
Idealna książka kucharska dla odkrywców nowych smaków, małych alergików, wegan i niejadków! Michał i Klara to bliźniaki. Dotychczas nikt im nie pokazał, ile fajnych smaków kryją w sobie zielone warzywa i owoce. Nikt im nie powiedział, że z kiwi można zrobić żelki, a z liści jarmużu chipsy. Podobnie jak wielu ich rówieśników, najchętniej jedli batoniki i chipsy. Gdy do ich kamienicy wprowadza się sympatyczny kucharz, pan Albert, dwójka niejadków wkracza w niesamowity świat pełen... zieleniny! Teraz dzielą się z tobą swoimi odkryciami, bo wiedzą, że zielenina ma w sobie wiele dobrego i potrafi być bardzo smaczna.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Zduny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II/Po (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: The keto diet : complete guide to a high-fat diet, with more than 125 delectable recipes and 5 meal plans to shed weight, heal your body, and regain confidence. Tytuł okładkowy: Ketodieta : praktyczny przewodnik + 125 przepisów.
Baza wiedzy o diecie niskowęglowodanowej oraz moc zdrowych i smacznych przepisów. Autorka pisze, jak przejść na dietę ketogeniczną i w jaki sposób stosować ją skutecznie. Przedstawia też całą gamę przepisów na zdrowe i smaczne posiłki. Odpowiada na wiele często zadawanych pytań.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Zduny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Skład-Niki: osobliwa chemia tego, co jemy i czym się smarujemy / George Zaidan. - Warszawa : Wydawnictwo Marginesy, 2020. - 326 stron ; 21 cm.
Forma i typ
Odbiorca
Temat
Dziedzina i ujęcie
Woda. Czipsy. E-papierosy. Kremy do opalania. Ta lista nie ma końca. Co się dzieje, gdy wszystkie te rzeczy wchodzą w reakcję z substancjami tworzącymi nasz organizm? Skąd wiadomo, że to, co jemy, pijemy, wdychamy i wcieramy w siebie, szkodzi nam lub pomaga? Dzięki tej książce poznacie, jak z perspektywy chemika wyglądają różne produkty, i dowiecie się, co może nas zabić, a co niekoniecznie jest szkodliwe i dlaczego. Jak bardzo truje nas przetworzona żywność i na ile jesteśmy tego pewni? Kawa to napój bogów czy diabelska krew? Co się stanie, jeśli w upale przedawkujesz fantanyl na słońcu (i co to właściwie jest)? Co wspólnego ma maniok z radzieckimi szpiegami? Czy rośliny chcą nas zniszczyć, a mikroorganizmy pożreć całą naszą żywność? Co twój horoskop mówi o chorobach, na które możesz zapaść, i czy jest w tym ziarno prawdy?
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Zduny
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej